A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába!
További információRendben
Turbós kazánok, turbós kombi kazánok

A turbós kazán elnevezés a zárt égésterű kazán megfelelője. Füstelvezetése egy dupla falú csövön keresztül történik. A turbós kazánok égéstermék elvezetését egy ventilátor biztosítja, így nincs szükség gravitációs, túl méretes, drága kéményekre.

Mivel a füst áramlása a turbós kazánok esetében az épület légterétől független, ezért működésük biztonságosabb, mint nyílt égésterű (kéményes) társaiké.Turbós kazánok üzembe helyezése során nagy gondot kell fordítanunk a gázkészülék megválasztására. Minden ilyen turbós kazánnak van egy füstgáz kivezetési, és egy légbeszívási határa. Ezeket az adatokat minden gyártó a szakember rendelkezésére bocsátja, amelyből pontos számításokkal kiválasztható a számunkra legoptimálisabb turbós kazán típusa.

Amennyiben turbós kazánunk kiválasztása során nem mulasztjuk el a gondos odafigyelést, egyeztetést, és turbós kazánunk üzembe helyezését hozzáértő szakemberre bízzuk, egy jó hatásfokú, biztonságos üzemű megoldást kapunk.  
A turbós kazánok hatásfoka néhány százalékkal magasabb nyílt égésterű társaikénál, legfőbb erényük azonban az, hogy üzemeltetésük teljes biztonságban történik. A turbós kazánok égéstere zárt, ezért a szénmonoxid mérgezés lehetősége szinte teljes mértékben kizárható! 

Akciós turbós kombi kazánok raktárról!