A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába!
További információRendben
Elektromos kazánok

Számos esetben hatékony fűtéstechnikai megoldás napjainkban az elektromos kazán. Az elektromos kazán esetén nincs égéstermék, így a kémény kialakításának díja, az évenkénti felülvizsgálat és a kéményseprői díj is megspórolható. Ha meglévő vizes rendszerű (radiátor, padlófűtés)felújításán gondolkodik, akkor egy gyors és költséghatékony megoldást adhat az esztétikus megjelenésű, zajtalan működésű elektromos kazán beszerelése.
 
Érdemes elektromos kazánt választani, mert; nem igényel gázellátást, nem szükséges kémény telepítése, biztonságos, mivel nem áll fenn a szén-monoxid mérgezés veszélye.

Az elektromos kazánok további előnyei;
   
•    szabályozható teljesítmény - optimális energiafelhasználás
•    kiemelkedően magas, 99,5 %-os hatásfok
•    zajtalan működés - megkönnyíti az elektromos kazán épületen belüli elhelyezését
•    alternatív áramfogyasztási lehetőség - pl:. megújuló energiaforrás (napelem)
•    kompatibilis indirekt fűtési tárolókkal - ezáltal biztosított a melegvíz-ellátás

A központi fűtéshez kapcsolódóan érdemes tudni, hogy nincs szükség különösebb engedélyre, ill. tervre, ezáltal az elektromos kazán beszerelési költsége jóval kedvezőbb, mint más energiára alapuló megoldás. Az elektromos kazánok alkalmazhatóak más energiaforrásra épülő fűtési rendszerek kiegészítő rendszerekén egyaránt. Az elektromos kazán nemcsak akkor hasznos, ha nem áll rendelkezésre vezetékes gáz, vagy fogytán a szilárd tüzelőanyag, hanem átmeneti időjárási viszonyoknál a mérsékelt hőigény esetén is rugalmasan működtethető. Napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek a vízteres kandallók, amelyek mellett, a hiányzó energiahányadot maximális kényelem mellett fedezhetjük elektromos kazánnal. Az elektromos kazánok esetleges áramszünet után automatikusan bekapcsolnak, személyes jelenlétet nem igényelnek.


Akciós Saunier Duval Elektromos kazánok    széles választékban készleten!