A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába!
További információRendben
Átfolyós vízmelegítők

Szerencsére a melegvíz készítés berkein belül több alternatíva közül választhatunk. Ezek közül a legelterjedtebb a gázüzemű, átfolyós vízmelegítő berendezések családja. Ezen berendezések palettája rendkívül széles, szinte minden háztartáson belüli felhasználási területre találunk megoldást.

Amennyiben otthonunk hálózati melegvíz-igényeit átfolyós vízmelegítővel kívánjuk kielégíteni, érdemes átgondolni, hogy milyen körülmények között használjuk majd leggyakrabban berendezésünket. Ilyen szempontok lehetnek a háztartásban élők száma, a melegvíz felhasználási területe (zuhanyzás, mosogatás), illetve, hogy az átfolyós vízmelegítőnknek egyszerre hány vízvételi helyet kell ellátnia.

Tökéletes, gyors és gazdaságos megoldás lehet egyedi kézmosók és mosdók (pl.; műhelyek, vagy vendégszobák esetében az átfolyós elektromos vízmelegítő. A háztartások HMV (használati-meleg víz) termelését kisebb mértékű meleg víz igény esetén rendszerint átfolyós gáz vízmelegítők alkalmazásával látják el.

Az átfolyós vízmelegítők szerkezeti kialakítása


Az átfolyós vízmelegítőket az alábbi szempontok szerint osztályozhatjuk;

•    az átfolyós vízmelegítő teljesítménye,
•    az átfolyós vízmelegítő égéstermékének (füstgáz) elvezetésének kialakítása,
•    az égést tápláló levegő forrása.

Elvezetés nélküli (kémény nélküli) átfolyós vízmelegítők

Kis teljesítményű (max. 5 l/perc vízhozamú), általában mosogatási, kézmosási célokra használt berendezések esetében találkozni az elvezetés nélküli kialakítással. Az ilyen készüléket legfeljebb 10 percig szabad folyamatosan használni, elhelyezésük pedig csak olyan helyiségben megengedett, melynek térfogata nagyobb mint 15 m3.

Elvezetéses (kéményes) átfolyós vízmelegítők

Közepes, illetve nagy teljesítményű (10-15 l/perc) készülékek esetében gondoskodni kell a megfelelő égéstermék-elvezetésről, amely történhet a már meglévő kéményünkön keresztül, illetve a ház falán keresztül, közvetlenül a szabadba. Utóbbi megoldás esetén az elhelyezésnél fokozott körültekintéssel kell eljárnunk, különösen emeletes házak esetében, ahol kizárólag a legfelső emeleten engedélyezett a parapetes készülékek üzembe helyezése, ellenkező esetben az alsóbb emeleteken képződő füstgáz, a felsőbb szintek ablakain keresztül bejuthat(na) a lakásokba.

További fontos tényező az átfolyós vízmelegítő működése közben az égést tápláló levegő forrása. A zárt égésterű átfolyós vízmelegítők esetében a levegőt az épületen kívülről kerül a berendezésbe, és a létrejövő füstgáz is oda távozik, így az égés során nem a helyiség oxigénje fogy. Ebből adódik, hogy az első két kialakítás úgynevezett nyílt rendszerű, amelyek esetben az égéshez szükséges oxigént a zárt térből nyerhető levegő adja, így ebben az esetben fokozottan ügyelnünk kell a helyiség méreti adottságára és a folyamatos oxigénellátottságra, a megfelelő szellőzésre. Ezért az ilyen helyiségek tökéletesen légzáró szigetelése tilos!

Válasszon megbízható minőségű, olcsó, átfolyós vízmelegítőink elektromos vízmelegítőink, turbós vízmelegítőink közül akciósan, készletről, azonnal! Akciós átfolyós vízmelegítők raktárról!