A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába!
További információRendben

A radiátorok általános jellemzése

Az épület fűtési rendszeréhez tartozó radiátorok olyan eszközök, amelyek közvetlenül melegítik fel annak a helyiségnek a levegőjét, ahova elhelyezik őket.

A radiátorok működési elve

A felmelegített vízzel működő radiátorok esetében a hőtermelés forrása felmelegíti a radiátorok csőrendszerében található vizet. A felmelegített fűtővíz keringető szivattyúk segítségével jut el a radiátorok testébe. A meleg víz a radiátorokhoz való eljutás közben leadja a meleget a helyiségben, ahol a radiátorokat elhelyezték. Egycsöves radiátorok esetén a távozó víz a soron következő radiátorba áramlik tovább, amíg a kétcsöves radiátorok rendszerében ezek párhuzamosan kerülnek összekötésre.

A radiátorok leírása működési forrásuk alapján 

elektromos radiátorok
meleg vizes radiátorok

Napjainkban nagy népszerűségben örvendenek a kettő kombinációjából létrejött vegyes üzemű radiátorok

A radiátorok típusai

A radiátorok formája alapján tagos, lap-, cső- és egyedi tervezésű radiátorokat különböztetünk meg. A tagos radiátorok leginkább korai építésű házakban és lakásokban találhatók meg, amíg a lapradiátor a radiátorok egy modernebb arculatát mutatják. Csőradiátorokat célszerűen fürdőszobában szokás elhelyezni törölközők szárítása céljából. 

A radiátorok alapanyagát tekintve kellőképpen sokféle lehet. Leginkább acél, rozsdamentes acél, alumínium, öntöttvas, réz, valamint üvegradiátor közül választhatunk. A radiátorok felületkezelése tekintetében pedig a zománcfestékek a legnépszerűbbek, de külső takarásuk készülhet speciálisabb, például üveg-, fa-, vagy tükörborítással is.

A radiátorok előnyei

A radiátorok kiépítésének hatalmas előnye, hogy egyszerű a használatuk, és kevés erőfeszítést igényel a működésük. Egyéb kiegészítő készülékekkel való felszerelésük lehetővé teszi a radiátorok szabályozását, ezáltal hatékonyabb és gazdaságosabb hőtermelést tesznek lehetővé.

Akciós olcsó radiátor a szasztherm.hu-n, készletről, azonnal!

Forduljon hozzánk bizalommal, termékeink között szerepelnek Dunaferr radiátorok a legjobb áron!

Dunaferr radiátorok - A legismertebb radiátor márka, mely hazánkban a legtöbb háztartásban megtalálható

 Az utóbbi időben számtalan fejlesztést eszközöltek a radiátorok korszerűsítésének érdekében, melynek eredménye a beépített, szelepessé alakítható, és akár középen is csatlakoztatható LUX-UNI lapradiátor. Ezeket a radiátorokat úgy tervezték, hogy rejtett csatlakozással is felszerelhetőek legyenek. A kiváló felületkezelésnek és a megfelelő vastagságú acéllemeznek köszönhetően rendkívül tartósak! 40 éves gyártási tapasztalattal a gyártó 10 év garanciát vállal az általuk készített termékekre!

A radiátor árak nem tartalmazzák a felszereléshez szükséges tartókészletet!

Vogel Noot radiátorok

A VOGEL NOOT formatervezett radiátorai számos nemzetközileg elismert minőségi normának megfelelnek, és valamennyi gyártási helyen ISO-tanúsítvánnyal rendelkeznek a gyártási folyamatok. Ezen felül elismert európai intézetek folyamatosan ellenőrzik és igazolják a VOGEL NOOT radiátorok formatervezett fűtőtestjeinek minőségi- és teljesítmény-adatait is.

A rétegek és konvekciós lemezek terén megtalálható különböző méretek és különféle kivitelek nagy modellválasztékot eredményeznek, amelyek a legkülönbözőbb kívánalmaknak is eleget tesznek.

"Különböző modernizációs forgatókönyveket számoltunk át, melyeknél a fűtőtest lecserélésre került. A VOGEL & NOOT síklapú fűtőtesteivel kb. 15 %-os átlagos megtakarítás adódott.

Prof. DI Dr. Michael Graf, FHS Pinkafeld

Olcsó, akciós Vogel Noot radiátorok óriási választékban készletről azonnal!

Immergas radiátorok

Az Immergas radiátorok optimális kiegészítői a csúcstechnikát képviselő Immergas gázkazánoknak. Az Immergas lapradiátorok 1,2 mm vastagságú acéllemezből készülnek. Az Immergas radiátorok kiemelkedő minőségére garancia, hogy az Immergas radiátorok 10 éves gyári garanciával rendelkeznek, valamint a gyártás során az ISO 9001:2000-nek megfelelő minőség-biztosítási rendszert alkalmaznak. Az Immergas radiátorok 6 különböző kivitelben elérhetők, szelepes és szelep nélküli változatban egyaránt. Az Immergas radiátorok hossza 400 és 3000  mm, amíg építési távolságuk 300mm és 900mm között változik. A szelep nélküli változatok esetében 2-2 csatlakozási  pont áll  rendelkezésre a radiátor jobb és bal oldalán.

A szelepes Immergas radiátorokhoz átalakító nélkül Heimeier-típusú (M30×1,5 menetű, 11,5 mm zárási hosszal rendelkező) termosztatikus fej csatlakoztatható.

A SzászTherm Kft. webáruházában olcsó, akciós Immergas radiátorok óriási választékban kaphatók készletről, azonnal!

Korad radiátorok

Minőségi Korad radiátorok 10 év garanciával!

A KORAD radiátorok 10 év garanciával kaphatók és 100%-ban képviselik az EU minőséget. Hazánkban is nagyon elismert márka - köszönhetően a legmagasabb minőségi ellenőrzéseknek. A Korad radiátor festésének színtartósságára 6 év a gyártói garancia.

KORAD radiátorok akciós áron kaphatók nálunk a Szász-Therm.hu webáruháznál!

BRH törölközőszárítós radiátorok

A BRH törölközőszárítós radiátorok elegáns megjelenésüket tekintve bármilyen stílusú fürdőszobába tökéletesen illeszkedik. Kiemelkedő minőségű, "négyzetes" profiljának és dús bordázata révén a BRH törölközőszárítós radiátorok az egyik legkeresettebb törölközőszárítós radiátorok napjainkban. Már a járatos 500-as, illetve 600-as kötéstávolságban beszerezhető méretválaszték maximálisan kielégíti az átlag fürdőszobák igényeit. A BRH törölközőszárítós radiátorok kaphatóak 770mm-es magasságtól egészen 1770mm-ig egyenes és íves kivitelben egyaránt. A BRH törölközőszárítós radiátorok estében a gyártó 5 év garanciát vállal termékére. A BRH törölközőszárítós radiátorok európai szabványoknak teljes egészében megfelelő, magyar termékek!

Olcsó, akciós BRH törölközőszárítós radiátorok óriási választékban készletről azonnal!

Romantik alumínium radiátorok

A Romantik alumínium radiátorok népszerűek a panellakásokban élők számára, hiszen általában ezeket alkalmazzák a fűtőrendszerek korszerűsítésénél. A Romantik alumínium radiátorok kötéstávolsága nem egyezik meg az acéllemez radiátorokéval. A távfűtési szolgáltatók is a Romantik alumínium radiátorok felszerelését szorgalmazzák, ugyanis a rendszer lágy vízzel van feltöltve, és ellentétben a Romantik alumínium radiátorokkal, korróziós szempontból nem előnyösek az acéllemezből készült radiátorok. Ha műanyag csővel kötjük be a Romantik alumínium radiátorokat, nagyon oda kell figyelnünk a cső falán beszűrődő oxigénre, ugyanis ez idő előtti kilyukadáshoz vezethet! A Romantik alumínium radiátorok vezetik a piacot, - nem csak minőségét de árát tekintve is - az alumínium radiátorok között! A Romantik alumínium radiátorok előnye, hogy roncsolás nélkül szerelhetők a tagolt rendszernek köszönhetően. Romantik alumínium radiátorok bővítésénél nem kell az egész radiátort lecserélnünk, elég egyszerűen annyi tagot vennünk, amennyire szükségünk van!

Romantik alumínium radiátorok AKCIÓS áron kaphatók nálunk, a szasztherm.hu webáruháznál!