A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába!
További információRendben
A vegyestüzelésű kazánok első számú előnye, hogy nem kell tartanunk az évről-évre e magasabb összegű fűtés számlától. Egyre több háztulajdonos elsődleges szempontja ettől függetlenül nem feltétlenül a spórolás, sokkal inkább a függetlenség elérése.
A vegyestüzelésű kazánhoz kapcsolódó fűtési technika napjainkban is igen kedvelt, mivel az általunk kívánt hőmérséklet eléréséhez szükséges, vegyestüzelésű kazánunkhoz alkalmazható alapanyagok, a fa, a faforgács, a pellet és a faszén olcsóbban beszerezhető, így egy átlagos háztartás havi fűtésre fordított költsége jóval alacsonyabb lehet a gázkazános fűtéssel rendelkezőkével szemben.
A vegyestüzelésű lemez kazánok használata azért is célszerű, mert sokféle, a háztartásban keletkező hulladék is hasznosítható tüzelőanyagként. 

A vegyestüzelésű kazánok beszerelése ritkán jár bontási munkálatokkal – ugyanis a vegyestüzelésű kazán a régi, radiátoros rendszerre is köthető. Azonban, a kéményt célszerű ellenőriztetni, mielőtt a vegyestüzelésű kazán beszerelése mellett döntenénk, ugyanis a vegyestüzelésű kazánból felszálló füstgáz lényegesen magasabb hőmérsékletű, mi a gázkazáné, valamint maga a füstgáz is maróbb hatású, mint a gázkazánok esetében, így kifejezetten erre a célra megfelelő kéménnyel kell rendelkeznünk, ha vegyestüzelésű  kazánunkat sokáig zökkenőmentesen szeretnénk használni. 

Vegyestüzelésű kazán vásárlása és beszerelése előtt fontos figyelembe vennünk környezetünk védelmét is. Megoszlanak a vélemények, ugyanis a vegyestüzelésű kazán működéséhez szükséges fa általában helyi forrásból származik, ellenben a gázkazán működését biztosító földgáz kinyerése, és a felhasználási helyre juttatása környezetszennyezőbb folyamat, mint a fa feldolgozása. Azonban, ha figyelünk arra, hogy milyen alapanyagokat hasznosítunk vegyestüzelésű kazánunkban, magunk is tudatosan tehetünk környezetünk védelme érdekében. 

Ma már több családi háznál tapasztalhatjuk, hogy egy vegyestüzelésű kazán és egy gázkazán is helyet kap a kazánházban. Ez a megoldás jó szolgálatot tehet például akkor, ha több napig tartózkodunk az otthonunktól távol, és nem szeretnénk hideg lakásba hazaérni, vagy akkor is, ha nincs kedvünk az éjszaka közepén a vegyestüzelésű kazánunk begyújtásával bajlódni. Ha a termosztát érzékeli a hőmérséklet csökkenését, automatikusan bekapcsol a gázkazán, amikor ismét raktunk a tűzre, lekapcsol. 

Mindig tájékozódjunk előre a lehetőségekről, mérjük fel a házunk adottságaiból eredő igényre, és kizárólag hozzáértő szakemberrel végeztessük vegyestüzelésű kazánunk beszerelését!