A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába!
További információRendben
Immergas MAGIS PRO ErP

Szplit rendszerű levegő-víz hőszivattyúk beltéri és kültéri egységgel

IDEÁLIS MEGOLDÁSOK ÚJ OTTHONOKHOZ

A "PRO" megnevezés jelzi, hogy a készülék professzionális használatra lett tervezve. Telepítéséhez szakképzett kivitelezők kellenek, akik megoldják a beltéri és kültéri egységek hivatalos összekötését, és a hűtőközeg megfelelő feltöltését. Három fajta verzió érhető el 5, 8 és 10 kW-os változatban. Ideálisak olyan új lakóházakhoz, amelyek magas energetikai besorolással rendelkeznek, még olyan helyeken is, ahol huzamosabb ideig jellemző a 0 C alatti külső hőmérséklet.

FAGYVÉDETT MŰKÖDÉS

A fűtési kör teljesen fagyvédett, mivel a hőszivattyú beltéri és a kültéri egysége közötti csővezetékek hűtőközeggel vannak feltöltve. A MAGIS PRO ErP hőszivattyúk ideális megoldást jelenthetnek tartósan fagyveszélynek kitett környezet esetén.

KOMPAKT MEGOLDÁS

A beltéri egység alap kiépítése kiegészíthető külön rendelhető tartozékokkal: kiegészítő elektromos fűtőpatron készlet a fűtési rendszerhez, fűtési tágulási tartály, 3 utas váltószelep HMV tároló felfűtéshez.

KIS BEFOGLALÓ MÉRETEK

A kültéri egység kisebb, mint a monoblokkos hőszivattyúk esetében, ezáltal könnyebb elhelyezni azokat az épületen kívül fali vagy álló kivitel esetén is.

TÖBBFÉLE TELEPÍTÉSI LEHETŐSÉG

A MAGIS PRO ErP hőszivattyúk tervezhetők önálló fűtő-, hűtő,- és HMV előállító egységként is, vagy kombinálhatók integrált rendszerek esetén gázkészülékkel, napkollektoros és napelemes rendszerekkel.

BELTÉRI HIDRAULIKAI EGYSÉG FŐ JELLEMZŐI:

-    48 lemezből álló R410A/víz hőcserélő;
-    beépített 12 literes fűtési tágulási tartály;
-    beépíthető 3 kW-os elektromos fűtőpatron (választható)
-    hidraulikai egység alacsony energiaszintű szivattyúval;
-    3 utas váltószelep HMV tárolóhoz való csatlakozáshoz;
-    vezérlőpanel 2 fűtési/hűtési zóna vezérlésével (távvezérlő nélküli üzemmód esetén is), 1 direkt és 1 keverőszelepes zónához;
-    integrált rendszervezérlő csatlakozási lehetősége (választható);
-    tartozék elzáró csapok szűrővel.

A KÜLTÉRI EGYSÉG FŐBB MŰSZAKI JELLEMZŐI (AUDAX PRO)

-    inverter technológiás rotációs kompresszor minden modellben;
-    előretöltött R410A hűtőközeg;
-    elzáró csapok alaptartozékként;
-    lemezes hőcserélő ventilátorral;
-    4 járatú szelep a fűtési/hűtési üzemmód váltására;
-    kültéri telepíthetőség nem védett helyekre is.

HIDRAULIKAI SÉMA KÉT ZÓNÁS RENDSZERRE MAGIS PRO ErP HŐSZIVATTYÚVAL ÉS FŰTŐPATRONNAL

Fűtési mód

A MAGIS PRO ErP a 2 zóna valamelyike által küldött hőigény hatására működésbe lép. Amennyiben a teljes kapacitás eléréséhez szükséges idő hosszabb, mint a beállított időtartam, akkor a fűtővíz ágba beépített 3 kW-os fűtőpatron bekapcsol.

Hűtési mód

A MAGIS PRO ErP a 2 zóna valamelyike által küldött hűtési igény hatására működésbe lép. A párátlanító egységek a vezérlő egységben található 2 relé segítségével kapcsolódnak be, amelyek a hidraulikai egységben helyezkednek el.

HMV készítő mód

Amikor a HMV tárolóban a víz hőmérséklete a beállított érték alá csökken, a 3 utas váltószelep, ami a beltéri hidraulikai modulban van, átkapcsol a HMV tároló fűtésére és a MAGIS PRO ErP hőszivattyú elkezd használati melegvizet készíteni; a kiegészítő elektromos fűtőpatron csak a legionella baktérium elleni védelem bekapcsolásakor működik, vagy 55 C fölé beállított melegvíz hőmérséklet esetén.
Megjegyzés: a fűtési puffer tartály helyigényének és méretezésének alapjául a fűtési rendszer vízmennyisége szolgál.