A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába!
További információRendben
AUDAX TOP ErP

Monoblokkos levegő-víz hőszivattyúk

TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA

A hőszivattyúk a legjobb megoldások közé sorolhatók nagy hatékonyságú, környezetkímélő működésük szempontjából családi házakhoz és irodákhoz, télen és nyáron egyaránt. Mindazoknak ajánlott, akik a megújuló energiát jelentős mértéken kívánják hasznosítani, legyen szó integrált vagy hibrid rendszerekről, ami tökéletes komfortot biztosít a vonatkozó előírások betartása mellett.

Digitális vezérlése mellé gyári tartozékként szállítjuk a távvezérlő egységet, ami programozható szobatermosztátként is képes működni és a hőszivattyú működési paraméterei is beállíthatók vele. Az AUDAX TOP ErP egységek többféle rendszer kialakításához alkalmazhatók és kombinálhatók indirekt HMV tárolóval, amellyel melegvíz előállítására is alkalmasak.

A kínálatban megtalálhatók:

- 1 fázksú változatai, elsősorban családi házakhoz, 6, 8 vagy 12 kW-os változatkban;
- 3 fázisú változatai, ideális megoldást biztosítva üzleteknek vagy irodáknak 16, 18 vagy 21 kW-os változatokban.

OPTIMÁLIS ÜZEM FAN-COIL KÉSZÜLÉKEKKEL ÉS SUGÁRZÓ FŰTÉSEKKEL

Mivel az előremenő fűtővíz-hőmérséklet akár 60°C-os is lehet, az AUDAX TOP ErP hőszivattyúk képesek alacsony vagy közepes hőmérsékletű fűtési rendszerekkel is együttműködni. Nyáron, hűtési üzemben, ideálisan kombinálhatók fan-coil készülékkekkel vagy télen, sugárzó fűtésekkel. Amennyiben nagyobb hőteljesítményre van szükség, a hűtési rendszert párátlanító egységekkel kell kiegészíteni.

GYORS, KÖNNYŰ TELEPíTÉS

Az alapfelszereltség része a beépített alacsony energiaszintű szivattyú és a tágulási tartály, a rezgéscsillapító talpak, éaz 1"-os Y-szűrő és  a kondenzvíz leeresztő szerelvény. Az AUDAX TOP hőszivattyúk gyorsan és egyszerűen telepíthetők.

ALACSONY ENERIAFELHASZNÁLÁS ÉS CSÖKKENTETT ZAJSZINT

Az inverter technológia alkalmazásának köszönhetően a hőszivattyú kevesebb energiafelhasználása mellett is a fűtési és hűtési teljesítmény magas marad, különösen az átmeneti időszakokban, amikor kevesebb a hőtermelés. Köszönhetően a kiváló műszaki jellemzőknek, a berendezés zajterhelése kisebb.

INTEGRÁLT RENDSZEREK

Levegő-víz hőszivattyúk önálló egységként is és integrált rendszerként is üzemeltethetők (pl. gázkazánnal, napkollektoros vagy napelemes rendszerekkel): ezek a rendszer-kialakítások lehetővé teszik a maximális megtakarítás elérését a különféle energiatermelő rendszereknél.

Az ilyen integrált rendszerek megfelelő működéséhez szükséges egy "intelligens" rendszervezérlő, amely képes megválasztani a legalkalmasabb energiaforrást minden pillanatban és vezérelni a teljes rendszert.

Az integrált rendszervezérlő mindezek mellett további előnyöket is biztosít:

- magasan tartja a rendszer teljesítményét minden körülmény esetén;
- a lehető legnagyobb mértékben csökkenthető vele a energiaigény, így mérsékelhető a környezet terhelése;
- minden rendszerelemet egyetlen vezérlés irányít;
- nagyobb teljesítményigény esetén akár 4 db AUDAX TOP ErP hőszivattyú kaszkád vezérlését is képes megoldani.

FELHASZNÁLÓBARÁT KEZELŐFELÜLET

A gyári tartozékként szállított távvezérlő nem csak a hőszivattyú üzemi paramétereit jelzi ki, hanem szobatermosztátként is szolgál fűtési és hűtési üzemmód esetén is a beépített szobahőmérséklet és páratartalom érzékelőknek köszönhetően.

Elektromosan egyszerűen csatlakoztatható a kültérbe telepített AUDAX TOP ErP hőszivattyúhoz. A távvezérlő működéséhez nem szükséges elem vagy akkumulátor.

A távvezérlő lehetővé teszi a felhasználó számára:

- a kívánt szobahőmérséklet beállítását (Komfortos vagy Csökkentett);
- időprogramok megadását és időjárásfüggő szabályozási görbék kiválasztását fűtési és hűtési üzemmódban egyaránt;
- a hőszivattyú pillanatnyi üzemállapotának ellenőrzését és az esetleges működési hibakódjainak kijelzését.