A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába!
További információRendben

Alkalmazási terület, beépítés

 
 
Az iszapleválasztás rendkívül fontos eleme mind a hűtési, mind a fűtési rendszereknek, méghozzá azért, mert iszap minden egyes említett rendszerben keletkezik, illetve bekerülhet a szerelés, a beépítés során. 
Iszap keletkezhet korrózió útján, vízkövesedés útján, sőt keletkezhet oly módon, hogy a különféle csőrendszerek, radiátorok gyártásakor szennyezőanyag marad a berendezésekben. 
Amikor a berendezés bekötésre kerül pl. a fűtési rendszerbe, akkor a szennyezőanyag folyadékkal találkozik, s rendkívül agresszív, de nagyon finom iszap keletkezhet. 
A vízlágyítás során is keletkezhet agresszív, ragadós jellegű iszap, aminek a leválasztása mindenképpen szükséges: különben ez az idők során lerakódik, és megsérülhetnek miatta a kazánok illetve a hűtőrendszerek hőcserélői. 
Minden olyan helyen, ahol ténylegesen nagy értékek forognak kockán, szükséges e berendezések védelme, és mivel a fűtési és hűtési rendszernek az értékéhez képest ezek az iszapleválasztó berendezések kis költséget képviselnek, érdemes őket minden új rendszerhez beépíteni.