A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába!
További információRendben
Indirekt tárolók

Az indirekt tárolókat HMV (használati melegvíz) készítésére és tárolására használják. Az indirekt tárolókba szerelt nagy teljesítményű hőcserélő gyors felfűtést tesz lehetővé, így lehetőségünk adódik kisebb méretű indirekt tárolók használatára, amelynek alacsonyabb a hővesztesége. Falra szerelhető és lábon álló kivitelben is kaphatók, egy, illetve két hőcserélővel, igény szerint elektromos fűtőbetéttel. Alkalmasak vegyestüzelésű kazánok, vízteres kandallók, gázkazánok és napkollektoros rendszerek csatlakoztatására egyaránt.

Indirekt tárolók méretezése

Az indirekt tárolót mindig az átlagos, igény szerinti meleg víz használathoz kell méreteznünk. Ezzel kapcsolatban a legelső dolgunk a vízfogyasztási szokásaink felmérése. A hőtermelő is befolyásolja az indirekt tároló méretezését. Túlméretezni nem érdemes, hiszen egy nagyobb indirekt tárolóval nem tudunk energiát megtakarítani.

A vegyestüzelésű kazán vagy napkollektor üzeme szakaszos, így minden esetben célszerű kihasználni a jól megrakott kazánt vagy az erős napsütést. A hőt tárolnunk kell arra az időszakra, amikor a fűtő berendezésünk nem, vagy csak gyenge üzemben működik. Ebben az esetben nagyobb indirekt tárolóra van szükségünk, hogy mindig legyen elegendő meleg víz.

Típusok

Álló, egy hőcserélős indirekt tárolók

Az egy hőcserélős indirekt tárolók elsődlegesen valamilyen kazánnal, vagy napkollektorral fűtött HMV (használati-melegvíz) készítő rendszerek tárolóiként jól alkalmazhatók. Kiegészítésként elektromos fűtőbetétet is beszerezhetünk.

Álló, két hőcserélős indirekt tárolók

A két hőcserélős, indirekt tárolók két különböző hőtermelővel üzemeltethetők. Ha a vegyestüzelésű kazánunk által termelt hőenergia nem mennyisége nem kielégítő, egyéb, pótlólagos hőforrás használatával biztosíthatjuk a folyamatos ellátást. Ez a kiegészítő fűtőberendezés általában gázkazán, de lehet akár kandalló is. Segítségükkel a napkollektorral felszerelt rendszerek folyamatos működését is biztosíthatjuk.

Fali indirekt tárolók


Fali tárolókat leginkább helytakarékossági szempontok miatt használnak. Jól alkalmazhatók például fürdőszobákban, vagy egyéb háztartási helységben. Általában egy hőcserélős indirekt tárolók, elsősorban kazánnal, vagy napkollektorral állítják elő a melegvizet. Kiegészítésként elektromos fűtőpatront használhatunk.

Elektromos fűtőbetétek


Ha a hőtermelő készülékünk nem tud elegendő mennyiségű melegvizet termelni, akkor a rásegítés elektromos fűtőbetéttel megoldható. Minden típusú indirekt tárolónál alkalmazható, amennyiben rendelkezik megfelelő gyári előkészítéssel. 
Raktáron lévő Kazánhoz köthető melegvíz tárolók, puffertartály, indirekt tárolók csőkígyóval legjobb akciós áron!

Indirekt tárolók 1 hőcserélővel, indirekt tárolók 2 hőcserélővel  azonnal, raktárról!