A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába!
További információRendben
HMV készítő hőszivattyú

HMV ELŐÁLLÍTÁS MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOKKAL


A RAPAX ErP széria ideális családi házak használati melegvíz előállításának felújításához, annak érdekében, hogy a HMV előállítás energiaigényét megújuló energiaforrásból tudják fedezni. Ez egy kiváló alternatívája a napenergia hasznosításának és használható olyan rendszerekben, amik úgy lettek kialakítva, hogy a HMV előállítást gáz nélkül oldják meg.

KEVESEBB FOGYASZTÁS ÉS KÖRNYEZETKÍMÉLŐ MŰKÖDÉS

A RAPAX ErP széria vízmelegítői jelentősen csökkentik a környezet terhelését a tradicionális, gázos vízmelegítőkhöz képest. Egy hőszivattyúnak köszönhetően a levegő hőjét hasznosítják, mint ingyen energiaforrást, a használati melegvíz előállítására. Vezérlése képes egy csatlakozott napelemes rendszer esetén a termelt villamos áram maximális hasznosítására. A RAPAX 300 SOL ErP verzió kombinálható napkollektoros rendszerrel is a további energiafogyasztás csökkentés érdekében.

CSENDES ÜZEM

A RAPAX ErP hőszivattyús HMV tároló nagyon alacsony zajszinten működik, ezért alkalmasak lakótérben történő telepítésre is.

EGYSZERŰ TELEPÍTÉS

Ezek a vízmelegítők telepíthetők fűtetlen terekbe is, például garázsba, mosókonyhába vagy raktárhelyiségbe; beszerelésük nem igényel jelentős munkát. Amennyiben a külső levegőt szeretnénk használni és/vagy a lehűlt levegőt a kültérbe szeretnénk kivitelezni, a légtechnikai csövek és idomok szerelése a faláttörések elkészítése után egyszerűen elvégezhető.

KOMFORT

Ideális nagyobb családok számára. A HMV tároló kapacitása 270 liter. A melegvíz hőfoka egészen 62 °C -ig állítható.

VEZETÉK NÉLKÜLI TÁVVEZÉRLŐ

A vezeték nélküli adatátvitelnek köszönhetően, a RAPAX ErP hőszivattyús tároló távvezérlője bárhol alkalmazható: tarthatjuk a tárolón kialakított tartójában vagy magunkkal vihetjük a lakáson belül bárhová. A távvezérlő lehetővé teszi, hogy a hőszivattyú működése bármikor nyomon követhető legyen vagy a beállításokat módosítani lehessen (például a kívánt HMV hőmérséklet beállítása, legionella baktériumok elleni védelem, napelemes vagy napkollektoros üzem beállítása.)

MŰKÖDÉSI MÓDOK LEÍRÁSA

AUTO: A hőszivattyús működés prioritása: csak működési probléma/hiba esetén, vagy ha külső hőmérséklet a működési tartományon kívül esik, kapcsol be az elektromos fűtőpatron.

ECO: A beállított hőmérséklet lecsökken 45 °C-ra. A hőszivattyús működés az elsődleges, csak működési probléma/hiba esetén, vagy ha a külső hőmérséklet a működési tartományon kívül esik, kapcsol be az elektromos fűtőpatron.

BOOST: Ez a mód lehetővé teszi, hogy a felhasználó egyidejűleg indítása a hőszivattyút és az elektromos fűtőpatront, ha a HMV felhasználás jelentősen megnő. Ebben az üzemmódban, a HMV hőmérséklet 62 °C-on rögzített.

MŰKÖDÉS NAPKOLLEKTOROS RENDSZERREL

A RAPAX ErP hőszivattyús HMV tároló 300 SOL verziója úgy lett kialakítva, hogy napkollektoros rendszerrel is együtt tudjon működni. A napkollektoros rendszer a következő kiegészítők beépítésével képes teljes rendszert alkotni:

-    Síkkollektorok
-    Csatlakozó készlet a síkkollektorokhoz (tartalmazza a légtelenítő készletet és szerelvényeket)
-    Tartószerkezet a síkkollektorokhoz;
-    Hidraulikai egység tágulási tartállyal és feltöltő folyadékkal a megfelelő működéshez.

TELEPÍTÉS LEVEGŐCSÖVEK NÉLKÜL FŰTETLEN TEREKBEN (térfogat > 20 m3) KIVEZETŐ CSŐVEL

Ebben az esetben beszellőző nyílásokat kell kialakítani és megfelelő faláttörés szükséges a használati útmutató előírásai szerint.

TELEPÍTÉS FŰTÖTT VAGY FŰTETLEN TÉRBEN, 1 KIVEZETŐ CSŐVEL ÉS 1 FRISSLEVEGŐ BEVEZETŐ CSŐVEL (helyiségtől független üzemmód)

A levegő-vezetékek maximális hosszának meg kell felelnie a használati útmutatóban leírt értékeknek. Fontos, hogy a párakicsapódás elkerülése végett legalább 160 mm-es szigetelt csővezetéket kell használni, valamint mindkét csővezetéket kell használni, valamint mindkét csővezeték végén szellőzőrács felszerelése szükséges, hogy elkerüljük az idegen testek (szennyeződések) bejutását.
A hőszivattyú telepítéséhez szükséges egy 16 A-es három pólusú megszakító és egy 30 mA-es földelés, ami nem a RAPAX ErP tartozéka.