A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába!
További információRendben
MAGIS COMBO

Hőszivattyú és kondenzációs kazán egyben: professzionális hibrid rendszerek

A MAGIS COMBO egy hibrid rendszerű fűtő/hűtő berendezés használati melegvíz előállítással. A beltéri egység a hőszivattyú működéséhez szükséges hidraulikai berendezésen túl egy komplett kondenzációs kazánt is tartalmaz átfolyós melegvíz készítéssel annak érdekében, hogy a pillanatnyi felhasználói igények a lehető legjobb hatékonysággal legyenek kiszolgálva.

A kültéri egység 3 féle egyfázisú változatban érhető el: 5, 8 és 10 kW-os teljesítménnyel.  A beltéri egységben egy kondenzációs kazán kapott helyet (27 kW-os használati melegvíz és 24 kW-os fűtési teljesítménnyel) és egy komplett hidraulikai blokk, ami a hőcserét biztosítja a hőszivattyú kültéri egysége és a fűtési/hűtési rendszer vízköre között.

A MAGIS COMBO kompakt méreteinek köszönhetően alig nagyobb egy átlagos fali gázkészüléknél, mégis képes a hőszivattyús technikát a kondenzációs kazánnal ötvözve kiemelkedően jó rendszer-hatásfokot és ezáltal alacsony üzemeltetési költségeket biztosítani. Kiválóan alkalmas új építésű, jól szigetelt épületek fűtésére és hűtésére vagy meglévő hőközpontok korszerűsítésére kis és közepes méretű fűtési rendszerek esetén még akkor is, ha a tervezett fűtővíz-hőmérséklet maximuma eléri a 80 C-ot.

Ez a fajta hibrid rendszer kétféle változatban rendelhető:

MAGIS COMBO (átfolyós kombi változat)


Kisebb meleg víz igényű lakásokhoz. Az átfolyós használati meleg víz előállítás hatékonyságának növelése érdekében a rendszerhez napkollektoros rendszerrel fűtött előtét-tárolót is tud kezelni.

MAGIS COMBO PLUS (tárolós kombi változat)

Igény szerint nagyobb meleg víz igényhez. A beltéri egységhez indirekt HMV tároló csatlakoztatható (nem tartozék). Ez a változat képes párhuzamos üzemben használati meleg vizet és fűtést biztosítani egy időben.

MEGOLDÁS ÚJ OTTHONOKHOZ VAGY KORSZERŰSÍTÉSEKHEZ

A MAGIS COMBO termékek kibővítik az Immergas hőszivattyús alkalmazási lehetőségeit a szplit jellegű berendezésekkel, melyek elérhetőek külön is a MAGIS PRO ErP sorozat elemeivel.

Ezen szplit jellegű hőszivattyús berendezések telepítése, illetve a beltéri és kültéri egységek összekötése csak az arra feljogosított szakemberek által lehetséges, akik rendelkeznek a hőszivattyúkhoz is szükséges hűtőközegek szállításához, feltöltéséhez és lefejtéséhez szükséges végzettségekkel illetve engedélyekkel. A MAGIS sorozat berendezései ideálisak a lakások vagy épületek magasabb energiahatékonysági besorolásának eléréséhez.

KÉSZÜLÉKCSERE ÉS FELÚJÍTÁS

Egy hagyományos kondenzációs kazánhoz képest magasabb megtakarítást és ezáltal alacsonyabb üzemeltetési költséget biztosít.

INTEGRÁLT INTELLIGENS VEZÉRLÉS

A beépített szabályozó rendszer mindenféle időjárási körülmény esetén a hőszivattyús üzemnek ad elsőbbséget, ezáltal is növelve a fűtés hatékonyságát.

FAGYVÉDELEM

A MAGIS COMBO hibrid rendszer ideális a fagyveszélyes helyeken történő telepítésre.

KISEBB MÉRETEK


A kültéri egységek kisebbek, mint a monoblokkos hőszivattyúk, ezért az elhelyezésük is többféle megoldást tesz lehetővé, legyen szó homlokzati vagy álló telepítésről.

IDEÁLIS MEGOLDÁS NAPELEMES RENDSZEREKKEL TÖRTÉNŐ EGYÜTTMŰKÖDÉSRE IS.


A BELTÉRI EGYSÉG FŐBB JELLEMZŐI:

-    nagy teljesítményű hőszivattyú hőcserélő;
-    rozsdamentes acél kondenzációs kazántest;
-    10 literes fűtési tágulási tartály;
-    áramláskapcsoló a biztonságos működéshez;
-    hidraulikai egység alacsony energiaszintű keringető szivattyúval a fűtési rendszerhez (a PLUS változatnál a HMV tároló felfűtésére is);
-    beépített vezérlőegység egy kétzónás fűtési/hűtési rendszer szabályozására (1 direkt és 1 keverőszelepes fűtési/hűtési kör);
-    integrált rendszerszabályozó közvetlen csatlakoztathatósága összetett rendszerek kezeléséhez;
-    elzárócsapok és vízszűrő gyári tartozékként.

A KÜLTÉRI EGYSÉG LEGFŐBB JELLEMZŐI (AUDAX PRO):


-    inverteres technológia forgókompresszoros működéssel;
-    R410A típusú előre feltöltött közeg;
-    elzárószelepek az R410A hűtőkörre gyári tartozékként;
-    nagy hatékonyságú, lamellás levegő/hűtőközeg hőcserélő;
-    4 utas szelep a fűtés/hűtés üzemmód átváltásához;
-    fűtő/hűtő üzemmód;
-    kültéri telepíthetőség külön kiépítendő védelem nélkül.

HIDRAULIKAI SÉMA A MAGIS COMBO TELEPÍTÉSÉRE KÉT FŰTÉSI ZÓNA ÉS NAPKOLLEKTOROS RENDSZER ESETÉN


Ez a telepítési megoldás ideális meglévő kazánok kiváltására is, ha a fűtési rendszer fan-coil berendezésekkel vagy közepes vízhőmérsékletre tervezett (növelt felületű) radiátorokkal van ellátva.

Helyiségek fűtése

A MAGIS COMBO téli üzemmódban az egyik vagy mindkét zóna szabályozójától kapott fűtési igény esetén bekapcsolja a hőszivattyút. Ha a fűtési hőigény eléréséhez a hőszivattyúnak hosszabb időre van szüksége, mint a beállított időintervallum, akkor a beltéri egység elindítja a kondenzációs kazán üzemét.

Helyiségek hűtése:

A MAGIS COMBO nyári üzemmódban az egyik vagy mindkét szabályozójától kapott hűtési igény esetén bekapcsolja a hőszivattyút.

Használati meleg víz előállítás:

A használati meleg víz előállítást a kondenzációs kazán végzi.A HMV tároló előtét tartályként sorba van kötve a kondenzációs kazánnal. Ez a megoldás hatékonyan képes segíteni a meleg víz előállítást úgy, hogy a kondenzációs kazánnak a beállított meleg víz hőmérséklet eléréséhez már csak rá kell fűteni a napkollektorok által előmelegített vízre. Ideális esetben (például nyáron) a MAGIS COMBO beltéri egységének kazán része be sem kapcsol, ha melegvízvétel történik.

HIDRAULIKAI SÉMA MAGIS COMBO PLUS TELEPÍTÉSÉRE KÉT FŰTÉSI ZÓNA ÉS NAPELEMES RENDSZER ESETÉN

Ideális új építésű családi házak fűtési és használati meleg víz előállítási feladatainak ellátására, ahol a cél a lehető legnagyobb mértékben használni az elérhető megújuló energiákat.

Helyiségek fűtése:

A MAGIS COMBO PLUS téli üzemmódban az egyik vagy mindkét zóna szabályozójától kapott fűtési igény esetén bekapcsolja a hőszivattyút. Ha a fűtési hőigény eléréséhez a hőszivattyúnak hosszabb időre van szüksége, mint a beállított időintervallum, akkor a beltéri egység elindítja a kondenzációs kazán üzemét.

Helyiségek hűtése:


A MAGIS COMBO PLUS nyári üzemmódban az egyik vagy mindkét zóna szabályozójától kapott hűtési igény esetén bekapcsolja a hőszivattyút.

Használati meleg víz előállítás:


A MAGIS COMBO PLUS hibrid rendszerrel lehetőség van mind a hőszivattyúval, mind a kondenzációs gázkészülékkel a használati melegvíztároló fűtésére. Ez a rendszer kétféle üzemmódban képes meleg vizet előállítani;

-    HMV előállítás előnykapcsolásban;
-    párhuzamos HMV és fűtési üzem, amikor a hőszivattyú képes fűtést biztosítani akkor is, ha közben a beltéri egység kondenzációs kazán része meleg vizet állít elő.