A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába!
További információRendben
Villany- vagy gázbojler?

A villanybojler éjszaka olcsóbb árammal működik és mérsékelt űrtartalma víztakarékosságra ösztönöz. Azonban itt is van a tárolásból adódó hőveszteség. A víztárolós gázbojler előnye, hogy kevesebb gázt fogyaszt, mint az átfolyós rendszerű gázbojler, viszont nagyobb a hővesztesége.

A vízmelegítő legyen a lehető legközelebb a vízfelhasználás helyéhez. Ha a kisebb vízigény ellátására, vagy a vízmelegítő berendezéstől távol eső kifolyóknál (pl. mosogató) átfolyós vízmelegítőt építünk be, spórolhatunk, ugyanis ezeknek a gázbojlereknek nincs tartályuk, így nincs tárolási hőveszteségük sem.

Ha hosszabb időre maradunk távol otthonról, ne mulasszuk el kikapcsolni a gázbojlert (gázüzemű vízmelegítőt), mert így takarékoskodhatunk az energiával, és meghosszabbíthatjuk gázbojlerünk élettartamát. Rendszeresen ellenőriztessük, szakemberrel időnként tisztíttassuk a gázbojlert!

Kémény nélküli gázbojlerek

A kémény nélküli, gáz üzemű átfolyós rendszerű vízmelegítők esetében elengedhetetlen feltétel a jól szellőző helyiség! A vízmelegítő a helyiség levegőjéből szívja az oxigént, és az égésterméket is ugyan oda juttatja vissza.

Kéményes gázbojlerek

A kéményes gázüzemű vízmelegítők működéséhez elengedhetetlen, hogy olyan helyiségben legyenek üzemeltetve, ahol a szellőzés tökéletesen megoldott, mivel ugyanis a kéményes vízmelegítő is a helyiség levegőjéből nyeri az oxigént, majd ellentétben kémény nélküli társával, az égéstermék egy kéményen keresztül távozik a szabadba.

Minőségi Villanybojler, kéményes gázbojlerek, kémény nélküli gázbojlerek akciósan nagy választékban raktárról!
Akciós Ariston gázbojler, Hajdu gázbojler széles választéka  raktárról azonnal!