A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába!
További információRendben
Fix Trend Radiátorok

A Fix Trend radiátorok az optimális hő teljesítmény elérésének érdekében vékony profil lemezből készülnek, ponthegesztett módszerrel. A Fix Trend radiátorok gyártója elsőként vezette be innovációját, a „Nanokerámia" eljáráson alapuló technológiát az acéllemez lapradiátorok gyártásában, amely egy foszfátmentes nano eljáráson alapuló felületbevonatot eredményez. A korrózióállósága jelentősen magasabb, mint a hagyományos vasfoszfátozással létrehozott felületnek, ezáltal a rozsda és szennyeződésvédelem közel a kétszeresére nő. A Fix Trend radiátorok hő leadó képessége kiemelkedően jó a DIN EN 442 előírásoknak megfelelően. A Fix Trend radiátorok egyszerűen és gyorsan felszerelhetők. FIX-fehér színben kaphatók (RAL9010-nek megfelelően). A korrózió védelem érdekében a Fix Trend radiátorok bemerített alapozással és por-szórt lakkozással készülnek, amely az ISO 14001 szabványnak is megfelel. A szennyeződés és rongálás ellen speciális csomagolásba kerülnek, amely teljes mértékben újrahasznosítható. 


A radiátorok általános jellemzése

Az épület fűtési rendszeréhez tartozó radiátorok olyan eszközök, amelyek közvetlenül melegítik fel annak a helyiségnek a levegőjét, ahova elhelyezik őket.

A radiátorok működési elve

A felmelegített vízzel működő radiátorok esetében a hőtermelés forrása felmelegíti a radiátorok csőrendszerében található vizet. A felmelegített fűtővíz keringető szivattyúk segítségével jut el a radiátorok testébe. A meleg víz a radiátorokhoz való eljutás közben leadja a meleget a helyiségben, ahol a radiátorokat elhelyezték. Egycsöves radiátorok esetén a távozó víz a soron következő radiátorba áramlik tovább, amíg a kétcsöves radiátorok rendszerében ezek párhuzamosan kerülnek összekötésre.

A radiátorok leírása működési forrásuk alapján 

elektromos radiátorok
meleg vizes radiátorok

Napjainkban nagy népszerűségben örvendenek a kettő kombinációjából létrejött vegyes üzemű radiátorok

A radiátorok típusai

A radiátorok formája alapján tagos, lap-, cső- és egyedi tervezésű radiátorokat különböztetünk meg. A tagos radiátorok leginkább korai építésű házakban és lakásokban találhatók meg, amíg a lapradiátor a radiátorok egy modernebb arculatát mutatják. Csőradiátorokat célszerűen fürdőszobában szokás elhelyezni törölközők szárítása céljából. 

A radiátorok alapanyagát tekintve kellőképpen sokféle lehet. Leginkább acél, rozsdamentes acél, alumínium, öntöttvas, réz, valamint üvegradiátor közül választhatunk. A radiátorok felületkezelése tekintetében pedig a zománcfestékek a legnépszerűbbek, de külső takarásuk készülhet speciálisabb, például üveg-, fa-, vagy tükörborítással is.

A radiátorok előnyei

A radiátorok kiépítésének hatalmas előnye, hogy egyszerű a használatuk, és kevés erőfeszítést igényel a működésük. Egyéb kiegészítő készülékekkel való felszerelésük lehetővé teszi a radiátorok szabályozását, ezáltal hatékonyabb és gazdaságosabb hőtermelést tesznek lehetővé.


FIX TREND kompakt radiátor ,szelepes radiátor  minőségi acéllemez, vékony profil és ponthegesztett konvektor lemezek akciós áron !