A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába!
További információRendben

Általános kérdések

Tanácsok Építkezőknek:

1.  Radiátor választás:

 • Milyen típusú radiátort Válasszak?

  Ajánlott Magyarországon gyártott, vagy Magyarországi gyári képviselettel, irodával, saját web oldallal rendelkező (Európai-Uniós)márkát szabad választani. pl.: Immergas, Korad, Kermi, Vogel & Noot, Dunaferr, Romantik (alumínium)

 • Milyen anyagú radiátort válasszak? Acéllemez, alumínium?

Lehetőleg acéllemezt, mivel a Magyarországi vízminőség nagyon rossz, és az alumínium radiátort megterheli.Természetesen ezt abban az esetben nem kell figyelembe venni, ha a rendszer lágyított vízzel, vagy fagyállóval van feltöltve.

 • Választását segíthetik az összehasonlító adatok.

Fix méret szerint, pl.: 22k 600x1000-es. Figyelembe kell venni a radiátor SÚLYÁT, HŐLEADÁSÁT 70°C/50°C, van egy irányadó szám Watt/forint, ami a leadott hőteljesítmény és a radiátor adataiból jön ki.

 • Minőségi tanúsítványok.

Lehetőleg érvényes ÉMI és CE tanúsítványa.

2.  Kazán választás:

 • Milyen gázkazánt válasszak?

Csak Magyarországon gyári képviselettel és irodával, saját web oldallal rendelkező (Európai-Uniós) márkát szabad választani.Miért? Alkatrész biztosítás esetleges csere és gyári ellenőrzés alatt működő szervízhálózat és nem szerződött.  pl.: Immergas, Saunier Duval, Beretta, Westen

 • Milyen garanciát vállalnak és milyen feltételekkel?

Természetesen minden készülék gyártó vállal garanciát az általa gyártott készülékre. Itt minden esetben érdemes megtudni azt, hogy mennyi garanciát vállal a készülékre. Hallhatnak olyan adatokat mint például 1+1 év garancia. Ez ne tévesszen meg senkit. Ez nem egyértelműen 2 év garancia. Többnyire a gyártók abban az esetben vállalnak garanciát, ha az általuk megadott feltételeket hiánytalanul betartják szerelési szempontból. Amint ennek eleget tettek onnantól érvényesíthető a garancia, természetesen a szükséges engedélyek beszerzése után. Az 1 év garancia teljes körűen jár az utóbbiakban leírtak után. A +1 év abban az esetben érvényesíthető, ha az alap 1 év garancia leteltekor kihívják a szervizest, aki átvizsgálja a készüléket, és a megfelelő karbantartást elvégzi, ezután ő megadhatja ezt a plusz garanciát. 

 • A választott gázkészüléknek milyen leinformálható szerviz szakembere van, ahol fel lesz szerelve?

Pl.: Debrecen

 • Mennyi ...

- a gázfogyasztása m3/h

- a hatásfoka 88-92%, kondenzációs 107/%

- az ára 

 • Milyen feladatra?

Radiátoros,falfűtés padlófűtés, melegvíz készítés, stb. Szemelőt kell tartani, hogy hová és milyen formában lesz beépítve. Pl.: kád főlé, fürdőszobába, vagy más helységbe. Fali, álló, álló fűtő, fali fűtő, fali kombi átfolyós, fali beépített tárolóval, fali hőközpont alá szerelt tárolóval, álló hőközpont alatta, vagy mellette elhelyezkedő tárolóval, stb.

 • Kondenzációs kazán mikor javasolt?     

Alacsony hőmérsékletű (max. 50°C) fűtések esetén pl.: falfűtés padlófűtés. Ugyanis ilyenkor van legjobban kihasználva a kondenzáció által visszanyer hőenergia.

 • Előzetes egyeztetés!

Előzetes egyeztetés tervezővel, szerelővel, gázművekkel, esetleg a kéményseprő vállalattal.

 

További tanácsokért kérjük forduljon kollégáinkhoz bizalommal!