A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába!
További információRendben
Elektromos kazánok

Számos esetben hatékony fűtéstechnikai megoldás napjainkban az elektromos kazán. Az elektromos kazán esetén nincs égéstermék, így a kémény kialakításának díja, az évenkénti felülvizsgálat és a kéményseprői díj is megspórolható. Ha meglévő vizes rendszerű (radiátor, padlófűtés) felújításán gondolkodik, akkor egy gyors és költséghatékony megoldást nyújthat az esztétikus megjelenésű, zajtalan működésű elektromos kazán beszerelése.
 
Érdemes elektromos kazánt választanunk, mert; nem igényel gázellátást, nem szükséges kémény telepítése, biztonságos, mivel nem áll fenn a szén-monoxid mérgezés veszélye.

Az elektromos kazánok további előnyei;
   
•    szabályozható teljesítmény - optimális energiafelhasználás
•    kiemelkedően magas, 99,5 %-os hatásfok
•    zajtalan működés - megkönnyíti az elektromos kazán épületen belüli elhelyezését
•    alternatív áramfogyasztási lehetőség - pl:. megújuló energiaforrás (napelem)
•    kompatibilis indirekt fűtési tárolókkal - ezáltal biztosított a melegvíz-ellátás

     
Saunier Duval Renova Electric - elektromos kazánok

Az általánosan ismert meleg vizes központi fűtési rendszer hőtermelője az elektromos kazán. A legtöbb háztartásban is alkalmazott elektromos hálózatról működik. Ez az elektromos kazán falra szerelt változatban készül. Az elektromos kazán hőcserélőjében elhelyezett fűtőpatronok szolgáltatják a hőt és adják át azt a közvetítő közegnek, amelyet szivattyú szállít a kazántól a hőleadó berendezésekhez (pl.: radiátor, padlófűtés)

 A Saunier Duval Renova Electric elektromos kazán tartalmaz minden olyan egységet, amely a központi fűtési rendszer biztonságos működéséhez szükséges;

•    szivattyú
•    légtelenítő
•    biztonsági szelep
•    tágulási tartály
•    hő- és nyomásmérők


Hazánkban a Saunier Duval Renova Electric elektromos kazánok négy különböző teljesítménnyel (6, 9, 18 és 24 kW) kerülnek forgalomba. Valamennyi elektromos kazán típus fűtőkazán, amelyek összeépíthetők indirekt tárolókkal meleg víz előállítására. A fűtésszabályozás beltéri termosztátról és időjárás-követő szabályozóval egyaránt működtethető.

A Saunier Duval RENOVA ELECTRIC fali elektromos kazánok leggyakoribb felhasználási területei

Az elektromos kazánnal való fűtés nagyon kényelmes és megfelelő komfortot teremt. Azonban a hatásfokokat és egyéni adottságokat figyelembe véve minden esetben érdemes külön vizsgálni a további fűtéstechnikai lehetőségeket is az optimális megoldás kiválasztása céljából.

A központi fűtéshez kapcsolódóan érdemes tudni, hogy nincs szükség különösebb engedélyre, ill. tervre, ezáltal az elektromos kazán beszerelési költsége jóval kedvezőbb, mint más energiára alapuló megoldás. Az elektromos kazánok alkalmazhatóak más energiaforrásra épülő fűtési rendszerek kiegészítőiként (rásegítés) egyaránt. Az elektromos kazán nemcsak akkor hasznos, ha nem áll rendelkezésre vezetékes gáz, vagy fogytán a szilárd tüzelőanyag, hanem átmeneti időjárási viszonyoknál a mérsékelt hőigény esetén is rugalmasan működtethető. Napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek a vízteres kandallók, amelyek mellett, a hiányzó energiahányadot maximális kényelem mellett fedezhetjük elektromos kazánnal. Az elektromos kazánok esetleges áramszünet után automatikusan bekapcsolnak, személyes jelenlétet nem igényelnek.

Akciós Saunier Duval Elektromos kazánok széles választékban készleten!